Kannattaako harmonikan soittaminen aloittaa?

Musiikin on todettu vaikuttavan positiivisesti ihmisten aivoihin kaiken ikäisillä ihmisillä. Kannattaa siis harkita uuden soittimen opettelu, kuten vaikka harmonikan soiton opettelua. Suosittelen selaamaan käytettyjä harmonikkoja, sillä ne ovat paljon edullisempia uusiin verrattuna ja todella hyviä soitto-ominaisuuksiltaan. Tutkimuksien mukaan musiikilla voi kehittää vuorovaikutustaitoja, matemaattisia taitoja sekä kielellisiä taitoja. Näin ollen jo vauvalle kannattaa laulaa ja soittaa musiikkia ja kun lapsi kasvaa tarpeeksi, kannattaa hänet ottaa mukaan musisointiin ja laulamiseen. Musiikin on todettu vaikuttavan siis positiivisesti todella monella elämän osa-alueella, joten se kannattaa pitää vahvasti mukana läpi koko ihmisen elämän.

Youtubesta löytyy useita opetusvideoita harmonikan soittamiseen:

Millainen harmonikka on hyvä soiton aloittamiseen?

Kuten sanottua, käytetty harmonikka on vallan mainio soittamisen aloittamiseen, koska se on hinta-laatu-suhteeltaan todella hyvä – varsinkin soittoa aloittelevalle. Hyvälaatuisella käytetyllä soittimella harmonikan soittamisen aloittaminen tuntuu mukavammalta ja soittointo ei tyssää heti huonolaatuiseen soittimeen. Harmonikkoja on erilaisia ja harrastajat suosivat soittimena standardibassoharmonikka, joten se kannattaa ostaa ensimmäiseksi soittimeksi. Mikäli lapsi tai nuori aloittelee soittamista, kannattaa heille ostaa melodiabassoharmonikka.

Lisätietoja harmonikasta saat wikipediasta.

Mistä saat hankittua harmonikan?

Yleisohjeena voisi pitää, että kannattaa ottaa yhteys alan liikkeeseen, koska sitä kautta saat apua ja sinulle juuri sopivan harmonikan. Hyvän harrastajalle tarkoitetun soittimen saa noin 500-1000 eurolla, mutta tottakai jos haluat heti alkuun satsata viimeisen päälle olevaan soittimeen, voi harmonikan hinta kivuta viisinumeroiseen summaan. Harmonikan voi hankkia myös esim. tori.fi myyntipalstalta, mutta silloin soittimen kunnossa ei ikävä kyllä ole mitään takeita, joten voi olla, että joudut huoltamaan ostamasi soittimen asiantuntijalla, mikä tuo ostohintaan lisäkustannuksia.

Harmonikkoja tarjotaan myös vuokrattavaksi ja se voikin olla hyvä tapa ”omistaa” ensimmäinen soitin. Varsinkin lasten kanssa soittointoa voi ”testata” vuokraamalla soitin ja näin ollen alkukustannukset pysyvät todella maltillisina. Edullisimmillaan saat vuokrattua soitinta alkaen 30 eurosta ylöspäin per kuukausi.

Miten alkuun soittamisessa?

Niin kuin kaiken uuden opettelussa, myös harmonikan soiton opettelussa hyvä opettaja on tärkeä. Kansalaisopistojen ja musiikkiopistojen kautta on mahdollisuus saada opetusta ja niiden kautta myös saat varmasti paikallisten harmonikansoiton opettajien yhteystiedot, jos haluat ottaa soittamisen opetteluun yksityistunteja. Myös harmonikkaliitosta voi kysyä harmonikkaopettajien yhteystietoja. Soiton opetteluun kannattaa hankkia johdonmukainen oppikirja, joka opastaa soittamisen alkuun vaihe vaiheelta.

Kannattaako siis harmonikan soittaminen aloittaa? Tottakai!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *