Munasolujen luovutus, miksi kannattaa luovuttaa?

Lapsen hankinta ei aina käy luonnostaan. Munasolujen luovutus on hyvä vaihtoehto pariskunnille, jotka eivät ole, syystä tai toisesta, onnistuneet saamaan lasta omilla sukusoluillaan. Monet näistä pariskunnista ovat läpikäyneet useita lapsettomuushoitoja, ilman toivottua tulosta. On erittäin epätodennäköistä, että ilman lahjoitettuja munasoluja näillä pariskunnilla olisi koskaan mahdollisuutta saada kovasti tahtomaansa omaa vauvaa.

Milloin luovutettuja munasoluja tarvitaan?

Lahjoitettuja munasoluja tarvitaan silloin, kun omia munasoluja ei ole tai ne ovat niin heikkolaatuisia, ettei raskaus ole onnistunut useista yrityksistä ja hedelmöityshoidoista huolimatta.

Nykyisin Suomessa tehdään vuosittain yli 700 hoitoa lahjoitetuilla munasoluilla. Tarvetta olisi kuitenkin huomattavasti enemmän. Hoitojen määrää rajoittaa lahjoitettujen munasolujen saatavuus, niitä ei ole riittävästi. Enimmäkseen luovutushoitoja tehdään lapsettomille suomalaisille, pohjoismaisille tai muille eurooppalaisille pariskunnille. Useimmiten käytetään munasolujen ulkopuolista lahjoittaaa, mutta joskus luovutettuja munasoluja tarvitseva pari löytää luovuttajan omasta lähipiiristään.

Munasolujen luovutus – anna elämän ihme

Munasolujen luovutus ei vaadi sinulta kuin hieman aikaa ja vaivaa, mutta vastaanottajalle lahjasolut ovat kultaakin kalliimpia. Lahjasolujen käyttö on usein lapsettomuudesta kärsivän pariskunnan viimeinen toivo. Kaikki muut vaihtoehdot on jo kokeiltu. Munasolujen luovuttaja saa pienen korvauksen tärkeästä työstään, mutta kaikista paras palkkio on varmasti lahjoittamisesta saatava hyvä mieli. Anna mahdollisuus elämän ihmeeseen ja ryhdy munasolujen luovuttajaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *