Näin valitset parhaat maastopyörät netistä

Etsiessäsi maastopyörää, ei oikeaa valintaa ole aina helppoa tehdä. Erilaisia pyöriä kun on tarjolla järkyttävän suuri määrä ja jos ennalta ei ole tiedossa yhtä tiettyä merkkiä tai mallia, voi valinnan tekeminen olla hankalaa. Onneksi maastopyörät netistä saa tänä päivänä tilattua kätevästi suoraan kotiovelle. Kunhan ensin saat päätettyä, mikä pyörä sopii parhaiten juuri sinulle!

Valitse käyttötarpeen mukaan

Oikean maastopyörän etsimiseen kannattaa kuluttaa aikaa, netissä kun erilaisia malleja voi selata vaikka mielin määrin. Näin ollen voit myös tehdä valinnan entistä varmemmin, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että rahat hupenivat lopulta täysin väärään hankintaan. Kunnon pyörillä kun on tänä päivänä ihan mukavasti jo hintaa.

Kaupunkipyörä

Kaupunkipyörä tarkoittaa hyvin varustettua, useampi vaihteista pyörää. Se voi kuitenkin olla myös sporttisempi malli, jossa yhdistyy maastopyörän ja peruspyörän parhaat piirteet – jalkajarrut, pehmeämpi satula ja korkeampi ajoasento takaavat paremman ajotuntuman joka päiväiseen ajamiseen. Kun peruspyörä on kuitenkin hieman sporttisempi, saadaan siitä iloa niin joka kaupunkipyöräilyyn kuin myös luonnossa tehtäviin pyöräretkiin. Se on helppo käyttää, mutta miinuksena se ei sovellu mihin tahansa ajoalustalle eikä sillä pääse kaikkein kovimpiin vauhteihin.

Hybridi

Hybridipyörä sopii mainiosti niin perinteiseen työmatka-ajoon, kuin myös hiekka- ja päällystetyillä lenkkeilyyn. Hybridipyörässä yhdistyvät sekä maasto- että maantiepyörien parhaat puolet. Asennon ollessa vielä suhteellisen pysty, voidaan ajomukavuutta saada perinteisiin maastopyöriin verraten hyvin paljon enemmän. Vaihteita hybridipyörissä on myös kaupunkipyöriä selkeästi enemmän, mutta silläkään ei vielä kaikissa maastoissa voi ajaa.  Hybridipyörä onkin erittäin monikäyttöinen valinta ihmiselle, joka arvostaa niin maastopyörän kuin myös kaupunkipyörän parhaita puolia.

Maantiepyörä

Perinteistä maastopyörää selkeästi kevyempi kapearenkaisempi maantiepyörä on hyvin kevyt polkea. Sen virtaviivainen polkeminen alkaa muutenkin muistuttaa jo hyvin paljon maastopyörää, ajoasennon ollessa jo suht matala. Näin ollen ilmanvastus pienenee ja pyörä kiitää jo erittäin lujaa, tiellä kuin tiellä ja maastossa kuin maastossa. Kuitenkin maantiepyörä on yhä enemmän elementissään päällystetyillä teillä, mutta se sopii hyvin myös kilpailukäyttöön.

Maastopyörä

Maastopyörä tarjoilee jo erittäin virtaviivaista ja kovaa menoa – se on tehty liikkumaan kovassakin maastossa, missä perinteiset pyörät eivät millään pärjäisi. Niissä on tyypillisesti erittäin matala runko, jotta ilmanvirta saa mahdollisimman pienen vastuksen. Samalla se helpottaa tasapainoilua pahimpienkin pomppujen tullessa vastaan. Tukeva ja kestävä runko, hyvät jouset sekä leveät, tarttuma pintaa ottavat renkaat, antavat mahdollisuuden erittäin sulavaan ajoon kaikissa maastoissa. Aina asfaltilta sinne lähimetsän rinteisiin saakka.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *